Robotik kodlama ve STEM
Öğrencilerimizin robotik ve kodlama dersinde öğrendikleri bilgileri proje üzerinde uygulayabilmeleri amacı ile robot kiti üretmek. Böylece öğrencilerimiz yapmış oldukları kodlama uygulamalarını bu kitler deneyerek pratik yapma ve nasıl çalıştıklarını gözlemleme imkânı bulabileceklerdir. Ayrıca proje aşamasında 3 boyutlu çizim yapma, 3D yazıcı kullanma, robot tasarımı yapma, robot montajı yapma ve kodlama gibi farklı alanlarda uygulama yaparak kalıcı öğrenmeler gerçekleştirebilecektir.
Öğrencilerimize ilk önce robotlar hakkında bilgilendirme yapılarak, robot nedir, hangi araçlara robot denilebilir, günlük hayatta robotlara neler yaptırılabilir gibi konular hakkında bilgi sahibi olması sağlanır. Daha sonra öğrencilere temel elektronik bilgisi, robotun mekanik ve elektromekanik bileşenleri ve 3 boyutlu tasarım programları hakkında eğitim verilecektir. Bu eğitimler sonucunda öğrenciler robotun tasarımını yaparak 3D yazıcıdan çıktısını alabilecekler. Daha sonra tasarımları doğrultusunda robot bileşenlerini montaj yaparak robotu meydana getirecekler. Tasarlamış oldukları robot kitleri öğrencilerimizin robot tasarlama, kodlama ve programlama becerilerini geliştirmelerine imkan sağlayacaktır. ,Öğrencilerimiz temel robotik prensiplerini öğrenme ve pratik yapma fırsatı bularak kalıcı öğrenmeler yapması sağlanmaktadır. Robot kiti üzerinde bulunan çeşitli bileşenler ve sensörler sayesinde öğrenciler farklı uygulamalar geliştirebilir, kendi robot projelerini oluşturabilir ve bu projeleri hayata geçirebilirler. |
Öğrendikleri 3 boyutlu tasarım programı sayesinde 3D tasarım yapabilecekler. Tasarladıkları robotların üretimini yapabilecekler. Kodlama dersinde gördükleri konuları robot kitleri üzerinde deneme imkânı bularak kalıcı öğrenmeler gerçekleştirebilecektir.
|